wp98255ca3.png
wpe9eb5c2a.png
Pedagogisch beleid
Welkom
Actueel bij PickoBello
Interim Management
Coaching
Conflictbemiddeling
Reorganisatie
Bedrijfsanalyse
Kostenbesparing
Pedagogisch beleid
Kinderopvang overig
Training & Workshops
Publicaties
Tarieven
Contact
Links

Het pedagogisch beleid (her)schrijven doe je niet zomaar.

Zo is er is kennis van zaken nodig om de diverse (ontwikkelings)theorieën van elkaar te onderscheiden. De huidige trend is, dat steeds meer organisaties niet een enkele theorie aanhangen, maar ‘het beste uit diversen’ willen halen. Ook dan is het belangrijk om in eerste instantie wel van de diverse theorieën op de hoogte te zijn. PickoBello  is bekend met de diverse opvoedingstheorieën.

Enkele voorbeelden:
- Montessori
- Gordon
- Kohnstamm
- Emmi Pikler
- Reggio Emilia

Ook de inhoud van het pedagogisch kader is bij ons bekend.

Minstens zo belangrijk is, dat het pedagogisch beleid en de praktische uitvoering ervan de toets van de GGD kan doorstaan.

PickoBello kent de toetsingsnormen van de GGD en kan u hierin adviseren met de garantie dat het pedagogisch beleid aan de gestelde eisen voldoet.

Los van het schrijven van het pedagogisch beleid, is de implementatie en borging ervan minstens zo belangrijk. De vraag is vaak: Hoe krijg ik het handelen ‘in het bloed van de medewerkers’.

De keuze is aan u of u tijdens het opstellen van het pedagogisch beleid de medewerkers reeds wilt betrekken, of dat dit in een later stadium pas gebeurt.

Ten behoeve van de implementatie en verankering van uw pedagogisch beleid in de organisatie, kunnen wij zowel basistrainingen als opfristrainingen verzorgen. Uw eigen pedagogisch beleid, dient hierbij als uitgangspunt.

 

wp1f171d36.png
Opendeurenbeleid
VVE
wp7538a240.png
wpb50b3bf2_0f.jpg